top of page
תמונת הסופר/תאלי רינגר

ניסית כל אסטרטגיית חדשנות אבל האם חקרת את הפוטנציאל הבלתי מנוצל של הרעיון הפשוט ורב העוצמה הזה...?

במילים של הנרי פורד, "אם הייתי שואל לקוחות מה הם רוצים, הם היו אומרים לי סוס מהיר יותר." לא תמיד קל להצביע על מה שאנשים רוצים, אבל הכמיהה שלהם להתקדמות מורגשת, וזה הבדל ענק. בתור פורץ דרך, המשימה שלך היא להתעמק בהתקדמות הזאת ולהפוך אותה לפתרון יוצא דופן, ומוביל.


ישנם שלושה מימדים מרכזיים של התקדמות: פונקציונלית, חברתית ורגשית. אנשים "שוכרים" מוצר או שירות כדי להתקדם בכל השלושה. ברגע שתבין את הממדים האלה, תוכל ליצור הצעות ערך, שקשה לעמוד בפניהן, מתמשכות. זאת דרך מאוד מקורית ושונה להסתכל על שני מושגים שונים -לשכור עובד, שהוא מוצר בעצם ("שכרתם" המבורגר כדי להשביע את הרעב, למשל)


ואחרי שאמרנו את זה, חשיפה של צרכים של לקוחות אמיתיים היא חתיכת אתגר. כדי לגלות את הרצונות הבלתי נאמרים שלהם, אתה צריך לבצע את השלבים הבאים:


חשוב על העבר: במקום לחקור מה אנשים עשויים לעשות בעתיד, תחקור את מה שהם עשו בעבר. שאל על המוצרים והשירותים שהם השתמשו בהם, איך הם קיבלו החלטות והאתגרים, שאיתם התמודדו. התובנות האלו ילוו אותך בפיתוח פתרונות, שמתאימים.


תעדיף עומק על פני רוחב: תשתתף בשיחות עמוקות ומשמעותיות עם קהל היעד שלך. תתעמק בסיבות שעומדות מאחורי הבחירות והפעולות שלהם, כי רק ככה תוכל לחשוף את הערך החברתי והרגשי האמיתי שהם מחפשים. קבוצה קטנה של ראיונות מפורטים יכולה להניב דפוסים ותובנות שאפשר לתרגם לפעולה (לא קבוצות מיקוד!).


צמצם את החיכוך, הימנע מעודף דלק: חדשנים, לרוב מתמקדים יותר מדי, בחדשנות של הפתרונות שלהם במקום לטפל בחששות והפחדים של הקהל שלהם. המיקוד מסתתר בהפחתת חסמים לאימוץ מתוך הבנה איזה חיכוך פונקציונלי, חברתי ורגשי צריך למנוע. במקום להסתמך רק על שיווק, תמחור או התאמות של תכונות מוצר, תתעדף הסרה של מכשולים, שמפריעים לאנשים לאמץ את המוצר שלך. הרבה יותר חשוב.


בקיצור, חדשנות מוצלחת תלויה בהדגשה של ההתקדמות שאנשים שואפים לעשות, ולא רק במוצר שמאפשר אותה. אם תבין כמה חכם להתייחס לערך פונקציונלי, חברתי ורגשי, וגם גילוי ה"למה" מאחורי ה"מה" והפחתה של החיכוכים באימוץ הפתרון, תוכל ליצור מוצרים ושירותים שמהדהדים באמת את הרצונות של לקוחות.


לחצו לייק אם אהבתם והרשמו לניוזלטר הצמיחה שלנו לעוד מאמרים ותובנות מזוקקות


17 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page