ספטמבר 2022. זה הזמן הכי לחוץ בשנה. הרבעון השלישי או הרביעי כבר כאן (תלוי בחברה שאת עובדת בה) ותכניות העבודה, בחינת היעדים של 2023 והתקציבים כבר בדיונים קדחתניים. אני מכיר לא מעט מנהלות משאבי אנוש והון אנושי משמונה השנים שלי בmodelZ, ולא פעם יצא לנו לעבוד יחד צמוד בכל מה שקשור לצמיחה וחדשנות עסקית.
אני קורא להן "האסטרטגיות"
הן מובילות בהנהלה ומחוברות ליעדי הצמיחה והחדשנות של הארגון ומבינות שכדי להניע צמיחה לא שגרתית, חייבים לרתום את המנהלים בדרגי הביניים, ביחידות העסקיות , בחטיבות ובמחלקות.
בשבוע בעבר ישבתי לקפה עם אחת המובילות שבהן, מארגון גדול של כמה אלפי עובדים, מוכר היטב בישראל וניסיתי לפצח חידה מעניינת: "מה המדד להצלחה של הרצאת תוכן לקהל מנהלים בארגון שלך?"
אני חייב להודות שלתשובה שלה לא בדיוק ציפיתי. זה מעניין לשאול לפעמים על מקומות שנראים שחוקים ומוכרים, ואז...הופה, הפתעה.
הבעיה של תכנים השראתיים למנהלים
עוד רגע אחזור לתשובה שלה, אבל האם ידעת שרוב כמעט מכריע של התכנים ההשראתיים שמביאים למנהלים בארגון, לא מצליחים להיזכר, שלא לומר להיטמע, אפילו לא במדדי הלמידה המקובלים? (מדברים על 10% מהתוכן, שאנשים מצליחים "לצרוב" לתודעה או להרגלים שלהם). מסתבר שהתופעה רק מחמירה ברגע שמגיעים לתכנים בתחומי האסטרטגיה והחדשנות העסקית.
רוב המרצים בתחום הם מומחים מהאקדמיה, חלקם בעלי שם, שמייצרים פער גדול בין היוקרה של השיטה, התחום שהם מרצים עליהם לבין הגודש האדיר של מידע תיאורטי שהם "שופכים" על הקהל. מתברר, שזו אחת הסיבות המרכזיות לחשש (המוצדק לטעמי) להביא הרצאות מהסוג הזה למנהלי הביניים, שמאבדים את הסבלנות מהר ומוצאים את עצמם משתמשים בזמן שניתן להם לסגור משימות טקטיות ("כי זה דחוף")
אז מה היתה התשובה של "האסטרטגית"?
"המדד שלי להצלחה של תוכן משמעותי הוא: אם התוכן שהבאתי הצליח לשנות את הלו"ז של 30% ויותר מהמנהלים בחדר, ובגללו הם פינו 10 דקות עד שעה לקיים שיחה, דיון עם הצוות, חלקו תובנה, קבעו פגישה בנושא להמשך השבוע – הצלחתי ובגדול."
זה היה מדהים בעיני- כל כך פשוט וקל לבדוק שבוע אחרי ההרצאה. 'איך זה שאני לא חשבתי על זה והצעתי ללקוחות שלנו להשתמש במדד הזה?'
אבל אז היא המשיכה ונתנה לי זיקוק חד של הנוסחה לתוכן המוצלח –
"המתכון שגיליתי שעובד" היא אמרה " מרצה שהוא practitioner (מנוסה בעשייה), שיטה עם כלי נגיש שאפשר לתרגל בהרצאה, ואיזושהי אינטראקציה עם הקהל – תרגיל או משהו דומה"
ואם גם את מ"האסטרטגיות" האלה, שמחפשת להוביל את השינוי הזה, אז זה בדיוק מה שאנחנו עושים במודל זי.
זה עובד. ובגדול.
שיטת ה business model patterning BMP היא שיטה בינלאומית, שעוסקת בדיוק בזה! היא לוקחת מודלים עסקיים, ומתבנתת אותם כך שניתן יהיה "לייבא" או "להשאיל" חלקים שונים, וכך לייצר השראות מעשיות של חדשנות עסקית שניתן ליישם מיידית בארגון. השיטה נבנתה להיות פופולרית כדי שמנהלים מכל הדרגים יוכלו לקחת חלק בצמיחה ובחדשנות העסקית.
אם הייתי מתחייב לך שגם המנהלים הכי ביקורתיים וסקפטיים יהיו המשתתפים הכי פעילים בהרצאה ויגידו שהפעם הבאת תוכן מעל לציפיות שלהם (לא"בסדר" לא "מעניין") שהם ממש ייקחו צעד אחד קדימה, זה היה מסקרן אותך מספיק כדי ללמוד עוד?
אחרי למעלה מ- 2,000 הרצאות BMP בשמונה השנים האחרונות בארץ ובעולם – (ואין אחת שהיא העתק של השנייה) – אני מרגיש בנוח להתחייב.
לא פחות חשוב, בשמונה השנים האחרונות נבחרנו פעם אחר פעם כשותף תוכן מוביל על ידי המי"ל, הטכניון, חממות היזמות היוקרתיות 8200, תגלית והכוורת, ומגוון מוסדות יוקרתיים. וכן, גם העמותה למשאבי אנוש של ד"ר שלומית קמינקא היקרה.
אם את רוצה להבריק השנה לקראת 2023 בהרצאת תוכן ברמה בינלאומית, שהיא ממש אפשרית בתקציב שלך, השאירי לנו את פרטיך כאן למטה כדי ליצור איתנו קשר, ותקבלי סרטון שימחיש לך איך מייצרים עניין גם למנהלים המשועממים ביותר.
Comments