top of page
logo.jpg

ללקוח שלך יש פתרון שהוא מצא? מעולה! לא תאמין איזו הזדמנות זאת עבורך. פרטים בהמשך...




מה אם אתה נוסע לניו יורק, אבל בדיוק יש כנס של הנאסד"ק והכל תפוס – מה אתה עושה אז?

מה אם אתה צריך להגיע מרוטשילד לחוף מציצים תוך 15 דקות - אבל אין אף מונית בנמצא.

אתה מתכוון להרים את האצבע הזו או שאני אעשה את זה בשבילך?

ומה אם הרכזת מכוח אדם כרגע הפנתה אותך לעבוד בעבודה הכי משעממת בעולם התעסוקה? אתה תתקשר לחבר הזה שלך מהסדיר, לא? נו... ההוא שהקים סטארטאפ... בטוח יש לו תקן בשביל חבר ותיק.


יש עוד המון דוגמאות, אבל משהו משותף לכל מה שראינו כאן למעלה – אלו בעיות אמיתיות שאנשים המציאו ומצאו להן פתרונות שונים "להסתדר" עד שמישהו מאורגן (חברה או סטרטאפ) יגיע ו"יקנה" את הבעיה שלהם.

מה אנחנו עושים כשאנחנו לא מצליחים לבצע את המשימה שלנו (למצוא מלון, לתפוס מונית, להתקבל לעבודה דרך סוכנות כ"א) כמו שאנשים רגילים? מה אנחנו עושים אז.


אנחנו "נופלים" על החדר הריק של השותף של בת דודה שלנו ממנהטן, אנחנו תופסים טרמפים שמקצרים לנו את הזמן, אנחנו מפעילים קשרים ששכחנו שבכלל היו לנו, כדי באמת לעבוד איפה שאנחנו רוצים לעבוד. ומה אם היינו צריכים לשלם על זה? שווה גרוש וחצי, לא?


וכאן בדיוק עולה השאלה שחברות כמו Uber, Airbnb ו Linkedin שאלו את עצמן.

החברות האלו צצו כמו משום מקום. פטריות ששיבשו תעשיות שלמות על בסיס רעיוני. הכל היה ברור ומובהק. אתה נוסע לחו"ל? – אתה מזמין מלון – בשאיפה ל-5-4 כוכבים. אתה צריך להגיע מרמת אביב לדיזינגוף? – אז אתה לוקח מונית. ואם אתה צריך למצוא עבודה חדשה - אז אתה הולך לחברות כוח אדם, לא?


החברות האלו אמנם התבססו על טכנולוגיה, אך הם לא המציאו אף טכנולוגיה חדשה. אז מאיפה הגיעה החדשנות שלהם? אה זה פשוט, הם הסתכלו על תעשיות שונות ושאלו שאלה מעניינת "ומה קורה אם אתה לא?". מה אם הפתרון שהיית הולך "עליו" בדרך כלל – אינו זמין.


והסיפור הזה רק נהיה יותר ויותר מעניין, כשהחברות האלו מגלות כמה דברים בסיסיים ורוחביים על פתרונות חלופיים כאלה. הפתרונות האלה לרוב זמניים, לא ממותגים (כלומר אין חברה מסודרת שעומדת מאחוריהם), מגיעים מעולמות תוכן אחרים לגמרי מהפתרון הקיים והשולט בשוק.

לרוב אפשר לקחת עליהם בעלות, פשוט להפוך את החלופה הלא ממותגת למודל עסקי, והחברות השמרניות לא ישימו לב אליהן עד שהן יתחיל לשבש את הסדר הקיים.


הענקיות Uber, Airbnb ו LinkedIn בנו מודלים עסקיים שלמים סביב אותן חלופות, וגילו שלא מעט לקוחות מוכנים לשלם לא מעט עבור הגמישות, ההיצע העצום והערך שהן טומנות בחובן.


אז הנה חידה בשבילך.

מה קורה בתעשייה שלך כשה"דרך הרגילה" לבצע את המשימות החשובות של הלקוח שלך קשה או חסומה, או סתם איטית ומעצבנת במיוחד. מה הלקוח שלך עושה אז, עם מי הוא מדבר, לאן הוא הולך, על מה הוא מקליק?

שם, במקום הזה שאף ארגון לא לקח עליו בעלות עדיין, נמצאת הזדמנות יוצאת דופן לחדשנות.

תוכל למזג ולהרחיב את הצעות הערך שלך עם אימוץ או חיקוי של החלופה שהלקוח מצא לעצמו. תוכל להפוך את החיים של הלקוח שלך להרבה יותר פשוטים, ובעיקר תוכל "לשבש" מתחרים שמרניים.

כל מה שנשאר לך לעשות עכשיו הוא – להסתכל, ולחפש.

55 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page