בתחילת שנות ה-2000, תעשיית המוזיקה הייתה בהצפה מוחלטת, כמו תזמורת בלי מנצח. כשנגני מוזיקה דיגיטליים, כולל האייפוד של אפל, התחילו לתפוס פופולריות, לא היה מוביל ברור בתחום הרמקולים האלחוטיים. זאת הייתה תקופה של הרבה מותגים ודגמים שהתחרו על תשומת הלב של הצרכנים. ואז, משהו השתנה ב-2006. גיבורה פחות מוכרת נכנסה לזירה - Sonos. היא מביאה איתה את מוצר הדגל Sonos Play 5, מול כל הענקיות בזירת האודיו הביתי. מה הסיפור יוצא הדופן של ההשקה הזאת? Sonos Play 5 לא היה רמקול אלחוטי רגיל. זה היה חידוש מטורף, שאפשר לאנשים להזרים מוזיקה מהמכשירים שלהם לרמקולים שלהם ברחבי הבית, בלי צורך בחוטים בכלל, כמו סימפוניה בלתי נראית באוויר. אתם מבינים, Sonos לא הייתה רק מוצר; זו הייתה חוויה משנה אורח חיים של אנשים. ברור שזה לא מפתיעה ש-Play:5 הפך ברגע לסנסציה, והרמקול האלחוטי הפופולרי ביותר בעולם. הוא העלה את סונוס מאנונימיות לאחד הגופים הכי מצליחים בתעשיית האודיו הביתי. מה הוביל לעלייה המטאורית הזאת? זה העיצוב האסתטי, הצליל הדינמי או פשטות השימוש , שמשכו את הצרכנים ל-Sonos? או אולי משהו עמוק יותר, שינוי באופן שבו צרכנו את המוזיקה עצמה? Sonos, בהגדרה, שינתה את הדרך שבה אנשים הקשיבו למוזיקה. לפני Sonos, המוזיקה הייתה מוגבלת הרבה מאוד פעמים למחשבים או טלפונים. אבל איתה, המוזיקה זרמה בחופשיות מחדר לחדר, והפכה את הבית לאולם מופעים. השינויים בהתנהגות והחוויה של לקוחות היו:
להרגיל אנשים לשמוע מוזיקה בבית (ולא רק ברכב, או במכשירים ניידים)
שיתוף של מוזיקה עם אנשים אחרים תוך כדי ההזרמה בין חדרים יצר "אולם מופעים שהולך איתך"
איכות הצלילים הייתה מכוונת למלא חלל במוזיקה באופן מושלם ולא רק חד כיווני
אבל עכשיו אתם שואלים - כמה סונוס הצליחה לשנות את התחום? הנה כמה נתונים מעניינים שיכולים להפתיע בשנה שעברה חגגה Sonos יותר מ-10 מיליון משתמשים פעילים ברחבי העולם. הרמקולים שלה נמכרו ביותר מ-70 מדינות, והביאו הכנסות עצומות של יותר ממיליארד דולר. זה לא רק סיפור הצלחה; זאת הוכחה להשפעה העצומה של Sonos בהגדרת סגנון חיים. בואו נקח כמה תובנות מהסיפור הזה: אל תחשבו שמדובר רק בחדשנות. זה סיפור על שינוי ההתנהגות האנושית. זהו מקרה בוחן שמלמד חברות אחרות כמה תובנות מפתח
חדשנות
תחשבו מעבר למוצר: Sonos הלכה הרבה מעבר לפיתוח של רמקול אלחוטי. הם לקחו בחשבון את חוויית המשתמש המלאה, ובנו מוצר שהשתלב בצורה חלקה עם פלטפורמות סטרימינג של מוזיקה שונות כדי לשנות ולשדרג את אורח החיים של המשתמש. תובנה: חדשנות לא צריכה להיות מוגבלת למוצר בלבד; תמיד תעדיפו את חוויית המשתמש המלאה. ("איך נשנה את הדרך שבה אנשים...?")
עיצוב ממוקד משתמש: Sonos שמרה על המשתמשים בליבה של תפיסת העיצוב שלהם. מהאסתטיקה של הרמקול ועד קלות השימוש בו, הכל היה מחושב מנקודת המבט של המשתמש.
שינוי ההתנהגות האנושית
תייצרו שינוי בחוויות היומיום: Sonos שינתה את האופן שבו אנשים צורכים מוזיקה בבית. היא הפכה את ההאזנה למוזיקה מפעילות סטטית לחוויה זורמת מחדר לחדר. תובנה: מוצרים שמשנים באופן משמעותי את היומיום יכולים להניע שינוי התנהגותי עמוק שיבטיח מובילות
תאמצו גמישות: תודות לפלטפורמות שונות של סטרימינג של מוזיקה, Sonos אפשרה למשתמשים את הגמישות להמשיך להשתמש בשירותים שהם מעדיפים (ספוטיפיי, אפל, פנדורה ועוד)
אסטרטגיית מודל עסקי
זרמי הכנסות חוזרים: מודל המוצר כשירות של Sonos הבטיח זרם הכנסות חוזרות וטיפח נאמנות לקוחות. תובנה: מודל הכנסות חוזרות הוא בעל אימפקט כפול - מייצב הכנסות ומשפר נעילת לקוחות לטווח ארוך. ב-2019 השיקה החברה שירות מנויים בשם Sonos Radio, שמציע גישה למגוון תחנות מוזיקה נבחרות. השירות עולה $14.99 לחודש, והוא הפך להצלחה גדולה.
אקוסיסטם פתוח: Sonos שמרה על אקוסיסטם פתוח שממש חיבק פלטפורמות סטרימינג. ההחלטה האסטרטגית הזאת שמה את המשתמש במקום הראשון והפכה את המוצר שלו לחלק משמעותי בעולם האודיו הביתי. תובנה: מודל עסקי פתוח יכול להניע אימוץ מוצרים ולקדם שותפויות.
מחשבות לכיוון צמיחה - תנסו לשאול את השאלות הבאות:
איך תוכלו לחדש לא רק בפיתוח מוצרים, אלא בתפיסת חוויה הכוללת?
איך המוצר או השירות שלכם יכול לשנות התנהגות של אנשים (להרבה שנים)?
איך תוכלו לשלב מודל הכנסות חוזרות באסטרטגיה העסקית שלכם?
האם מודל עסקי פתוח יכול לטפח שותפויות נוספות ולהגדיל את אימוץ המוצרים עבורכם?
בהצלחה בבניית הצמיחה הבאה שלכם.
דברו איתנו כדי לקבל השראה חדה לחידת הצמיחה הבאה שלכם
Comments